اکثر افراد تصور می کنند که از دست دادن شنوایی یکی از اتفاقات عادی زندگی است که در چرخه طبیعی زندگی انسان وجود دارد و تا زمان بازنشستگی نیازی نیست که نگران آن باشیم. اما این تفکر صحت ندارد.
حدود 15 درصد از افراد بزرگسال در آمریکا از برخی از مشکلات شنوایی همچون وزوز گوش، کاهش شنوایی یا نقص در شنیدن صداهای خاص رنج می برند.
از دست دادن شنوایی تنها یک مسئله مربوط به گوش نیست و زندگی شما را به روش های مختلف تحت تاثیر قرار می دهد. با مطالعه این مقاله با 5 تصور رایج در مورد کاهش شنوایی و حقایق پشت هر یک از آن ها آشنا می شوید وهمچنین پی خواهید برد که ما چگونه به شما در محافظت و افزایش شنوایی کمک می کنیم.
تصور اول : کاهش شنوایی طبیعی است و امکان جلوگیری از آن وجود ندارد .
کاهش شنوایی نیز همانند سایر مشکلات فیزیکی دلایلی دارد. این دلایل ممکن استکه ژنتیکی یا متناسب با محیط باشند. رایج ترین دلیل از دست دادن شنوایی فشار صدای بلند ناشی از محیط کار یا کنسرت های موسیقی است؛ اما علل شناخته شده کم تری همچون مصرف سیگار، استفاده از داروهای خاص و بیماری هایی که تب بالایی ایجاد می کنند؛ نیز وجود دارند. با اینکه کاهش شنوایی قابل بازگشت نیست؛ اما مطمئنا امکان جلوگیری از آن وجود دارد.
تصور دوم : از دست دادن شنوایی فقط در میانسالی اتفاق می افتد.
با اینکه بیشترین میزان از دست دادن شنوایی در سنین بین 60 تا 69 سال رخ می دهد؛ اما این مسئله به این معنا نیست که دیگر گروه های سنی در معرض این آسیب نیستند. بر اساس آمار CDC ،کاهش شنوایی سومین آسیب رایج مزمن در آمریکا است و میزان آن دو برابر بیشتر از دیابت و سرطان است.
از سال 2001 تا 2008 تخمین زده شد که 48 میلیون نفر آمریکایی با سن بالای 12 سال دچار کم شنوایی در حداقل یک گوش هستند. این نتایج همچنین نشان داد که 21 درصد از بزرگسالان بالای 18 سال در فضاهایی که صداهای اضافه و نویز وجود دارد؛ در شنوایی دچار مشکل می شوند و به طور تقریبی یکی از 500 بچه ای که متولد می شود؛ درجاتی از کاهش شنوایی را به صورت مادرزادی دارد.
تصور سوم : از دست دادن شنوایی بر سلامت کلی بدن تاثیری ندارد.
تاثیرات از دست دادن شنوایی چیزی بیش از نشنیدن صداها است. مطالعات نشان می دهد که اگر کاهش شنوایی درمان نشود؛ حتی اگر خفیف باشد؛ منجر به کاهش قابلیت ادراک فرد می شود و حتی ممکن است که یک نشانه اولیه برای آلزایمر باشد. از دست دادن شنوایی همچنین با مشکلاتی با ریسک بالاتر همچون فشار خون بالا، از بین رفتن تعادل فرد و افسردگی نیز ارتباط دارد. ضمن اینکه این مشکل در افراد مبتلا به دیابت دو برابر افراد عادی اتفاق می افتد.
تصور چهارم : سمعک صد درصد شنوایی را باز می گرداند.
بسیاری از افراد تصور می کنند که سمعک ها سریعا شنوایی آن ها را به حالت قبل باز می گرداند. درحالی که سمعک ها همانند عینک به رفع مشکل کمک می کنند؛ اما آن را از بین نمی برند. سمعک هایی قادر به افزایش شنوایی شما هستند؛ اما همه مشکل را برطرف نمی کنند. این مسئله ضرورت ویزیت های منظم با متخصص شنوایی جهت تشخیص هرچه سریع تر کاهش شنوایی و انجام مراحل لازم جهت حفاظت از شنوایی را نشان می دهد.
تصو پنجم : سفارش سمعک به صورت آنلاین ،یا از شهری دیگر یا از کشوری دیگر مقرون به صرفه است.
با وجود اینکه قیمت سمعک ها بالا است؛ سفارش آنلاین آن امکان دارد که برای شما هزینه بیشتری در دراز مدت در پی داشته باشد. تهیه سعمک تنها یک مرحله از روند کار است و نباید مرحله قراردادن توسط متخصص شنوایی که مرحله بعد به شمار می رود را از یاد ببرید.
شناسایی دقیق مشکل شنوایی شما و برنامه ریزی دستگاه ها جهت رفع نیازهای شما در هر محیطی نخستین اقدامی است که متخصص شنوایی شناس جهت تنظیم سمعک شما انجام می دهد. به یاد داشته باشید که رفع مشکل شنوایی شما در یک مسیر و در طول زمان و نه در اثر یک رویداد ناگهانی، رخ می دهد.
زمانی که سطح شنوایی شما در طول زمان تغییر کرد و مغز جهت شنیدن صداهایی که پیش تر سال ها قادر به شنیدن آن ها نبودید؛ آمادگی لازم را پیدا کرد؛ نیاز است که با متخصص شنوایی جهت ادامه تنظیمات سمعک خود ملاقات کنید. زمانی که بیمار و متخصص به صورت فعال و طولانی مدت در روند انتخاب تکنولوژی مناسب با یکدیگر در ارتباط باشند؛ به طور حتم بهترین نتایج برای بیمار حاصل می شود به همین دلیل انجام این روند از طریق آنلاین یا از شهر یا کشور دیگری امکان پذیر نیست .
در اکثر موارد خرید سمعک به صورت آنلاین یا از فاصله ی دور و گذر از روش های تشخیصی و معالجات بالینی متخصص شنوایی، هزینه های درمانی بیشتری را به طور کلی در پی خواهد داشت.