مرکز جامع ارزیابی شنوایی، وزوز و تعادل البرز

جرم گوش، خطری ناشناخته در سالمندان

 

با افزایش سن بیماری های متعددی سالمندان را تهدید می کند. از بین این بیماری ها جرم گوش می تواند بسیار موذیانه باشد.

بنا بر ادعای متخصصان، تجمع ناخوشایند جرم در گوش افراد مسن بیش از جوانان رخ می دهد. زمانی که به موقع این موضوع تشخیص داده نشود، مشکلات بسیار جدی ایجاد خواهد کرد. این مشکل به ویژه برای 2.2 میلیون فردی که در خانه سالمندان و خانه های حمایتی در آمریکا زندگی می کنند نیز خطرناک تر است.

جرم گوش، خطری ناشناخته در سالمندان

جکی کلارک متخصص شنوایی و رئیس آکادمی شنوایی شناسی آمریکا معتقد است که وجود مقدار زیادی جرم در گوش منجر به کاهش شنوایی یا زنگ زدن در گوش می شود، همچنین برخی از افراد به موجب وجود این جرم ، سرگیجه هایی را تجربه می کنند. این سرگیجه احتمال سقوط ناگهانی و افتادن افراد را افزایش می دهد.این فرد معتقد است که در حال حاضر ارتباطی میان کاهش شنوایی و کاهش شناختی ( زوال عقل ) وجود دارد.

جرم گوش در واقع جرم نیست، بلکه ماده ای به نام سرومن است. به طور معمول بدن برای تمیز نگاه داشتن و محافظت از گوش این ماده را تولید می کند. این ماده خاک ، گرد و غبار و اجسام خارجی را جذب می کند و بدین ترتیب از گوش ما محافظت می کند. در اکثر افراد گوش خود عمل تمیزکاری را به خوبی انجام می دهد و نیازی به دخالت و دستکاری از جانب خود فرد نیست. عدم تخلیه ی مناسب جرم از گوش بر اثر دستکاری یا دلایل متعدد دیگر ؛ موجب تجمع جرم و مسدود شدن کانال گوش می شود. حدود 10 درصد از کودکان خردسال، 20 درصد از بزرگسالان و بیش از 30 درصد از افراد مسن و معلول دچار این عارضه می شوند.

دکتر ست شوارتز، متخصص گوش، حلق و بینی در سیاتل که آخرین به روزرسانی گایدلاین ها را برعهده داشت، ادعا دارد که این بیماری در افراد و بیماران مسن بسیار شایع تر است. او می گوید: « شاید این مشکل بسیار معمولی به نظر برسد، اما یکی از رایج ترین دلایل بروز کاهش شنوایی است».

جولی براون، دستیار مدیر پرستاری در واحد پشتیبانی حافظه در SilverRidge Assisted گرنتا می گوید: «جرم گوش نهفته یک مشکل خاص برای بیماران مبتلا به زوال عقل به شمار می آید. جرم گوش کاهش شنوایی را تشدید می کند. این موضع در ارتباطات بیمار تاثیر می گذارد و منجر به تشدید پرخاشگری خواهد شد». براون ادعا می کند که به محض تمیز کردن جرم گوش این بیماران، رفتار آن ها نیز آرام تر شده است.

طبق آمار انجمن گوش، حلق و بینی جرم بیش از حد گوش، سالانه حدود 12 میلیون نفر را راهی مراکز بهداشتی می کند. در این میان حدود 8 میلیون نفر نیاز به شست وشوی و برداشتن جرم گوش دارند.

جرم گوش، خطری ناشناخته در سالمندان

شوارتز می گوید: « مردم همه جور وسیله ای را در گوش خود فرو می برند از جمله سنجاق، مداد، ناخن و غیره. معمولا بهترین روش جهت کنترل جرم گوش، رها کردن آن است. اما در برخی موارد این توصیه نتیجه ای معکوس خواهد داشت. به خصوص در صورتی که خانواده یا پرستاران از بررسی گوش افراد مسن غافل شوند».طبق توصیه این فرد، گوش افرادی که از سمعک استفاده می کنند، باید سه الی شش ماه یک بار به طور منظم توسط پزشک متخصص چک شود.

متخصص ها با استفاده از اتوسکوپ –دستگاهی که به وسیله آن عمق گوش پیدا است- تشخیص می دهند که آیا سرومن مجرای گوش را مسدود کرده است یا خیر. برای از بین بردن جرم گوش دو راه وجود دارد. در روش اول با استفاده از آب و نمک یا قطره گوش تجاری و سرنگ جرم گوش را خارج می کنند. در روش دوم نیز از دستگاهی به نام کورت ( curette ) استفاده می کنند. به این ترتیب به راحتی جرم گوش از بین می رود.

 

جرم گوش، خطری ناشناخته در سالمندان

اثرات ناشی از جرم گوش در افراد مسن بیشتر و زودتر دیده می شود. یک مطالعه محدود در سال 2014 توسط محققان ژاپنی نشان داد که با برداشتن ماده سرومن بیماران مسن مبتلا به اختلالات حافظه ، پیشرفت قابل توجهی در شنوایی و عملکرد شناختی داشته اند. هر چند اغلب جرم گوش در افراد مسن مورد توجه قرار نمی گیرد.

Source: www.news-medical.net

دیدگاه خود را بنویسید