وزوز گوش ممکن است در خواب اختلال ایجاد کند و خوابیدن با وزوز گوش در برخی افراد مشکل باشد، اختلال خواب یک شکایت شایع و مکرر است که توسط مبتلایان به وزوزگوش گزارش می شود.
شب ها موقع خواب به دلیل اینکه محیط ساکت تر و آرام است صدای وزوز بلند تر شنیده می شود و باعث می شود فرد مبتلا بیشتر به آن توجه کند. مطالعات اخیر نشان داده اند که وقتی بی خوابی و افسردگی با وزوز گوش همراه باشند، آستانه تحمل فرد کاهش پیدا می کند و وزوز گوش آزاردهنده تر می شود.شیوع اختلال خواب در افراد مبتلا به وزوز گوش بین 20 تا 70 درصد متغیر است.تحقیقات مختلف در بیماران مبتلا به مشکلات خواب مزمن از تاثیر جدی وزوز در بدترشدن شرایط بیمار و درمان سخت تر مبتلایان این بیماری همراه با وزوز خبر می دهند.
از آنجایی که اختلال خواب جز عوامل خطر برای سلامت جسمی و روحی فرد محسوب می شود حتما نیاز به پیگیری و مراقبت های تشخیصی و درمانی خاص است.درمان رفتاری شناختی در افراد مبتلا به وزوز همراه با بی خوابی های مزمن کمک زیادی می کند، با توانبخشی این بیماران بهبود جدی در آن ها حاصل می شود.
راهکارهایی برای غلبه بر مشکلات خوابیدن با وزوز گوش وجود دارد از جمله:
1) مصرف نوشیدنی های کافئین دار، الکل، سیگار قبل از خواب حذف شود زیرا این مواد محرک هستند.
2) از خوردن غذاهای سنگین و پرچرب قبل از خواب بپرهیزید و سعی کنید از یک غذای سبک برای وعده شام استفاده کنید.
3) باید از صداهای خوشایند در اتاق خواب مثل موزیک های ملایم بی کلام جهت کاهش درک وزوز گوش استفاده کنید.
4) باید به فعالیت های کاهنده استرس و آرامش بخش قبل از خواب بپردازید و تمرینات ریلکسیشن را یاد بگیرید.
5) اتاق خواب خود را در دمای نه خیلی سرد و نه خیلی گرم نگه دارید.
6) زمانی که احساس خواب آلودگی می کنید به رختخواب بروید و نه فقط به دلیل اینکه این زمان از پیش تعیین شده است، اگر در رختخواب خود تا 20 یا 30 دقیقه نخوابیدید بلند شوید و کاری مانند مطالعه انجام دهید و وقتی دوباره احساس خواب آلودگی کردید به رختخواب خود برگردید.
7) از مصرف داروهای خواب آور بدون نسخه پزشک حتما پرهیز کنید.
در صورت تداوم بی خوابی حتما به کلینیک های خواب مراجعه کنید تا متخصص خواب به طور کامل شما را ارزیابی کند تا درمان مناسبی برای شما انجام دهد.