مرکز جامع ارزیابی شنوایی، وزوز و تعادل البرز

نشانه های کم شنوایی

 

علائم کم شنوایی

علائم کم شنوایی به نوع کم شنوایی و شدت آن بستگی دارد. مثلا کسی که دارای کم شنوایی خفیف در هر دو گوش است نسبت به فردی که کم شنوایی شدیدی فقط در یک گوش دارد، صدا را متفاوت تر تجربه می کند. شاخص هایی وجود دارد که می توانید با دانستن آنها از احتمال ابتلا به کم شنوایی آگاه شوید:

  1. خانواده یا دوستانتان می گویند صدای تلویزیون یا رادیو را خیلی بلند می کنید.
  2. برای درک گفتار به خصوص در محیط های شلوغ مشکل دارید.
  3. در شنیدن صدای افراد از طریق تلفن مشکل دارید.
  4. احساس می کنید صداها را می شنوید اما نمی توانید کامل درک کنید.
  5. فقط وقتی رو به روی افراد می نشینید می توانید صحبت هایشان را درک کنید و به جای ارتباط چشمی، به لب های آنها نگاه می کنید.
  6. در جهت یابی صداها مشکل دارید و نمی دانید صدا دقیقا از کدام سمت می آید.
  7. صداهای بلند بیشتر از قبل باعث ناراحتی شما می شوند.
  8. وزوز یا صدایی مثل زنگ زدن در گوش خود احساس می کنید.
نشانه های کم شنوایی
نشانه های کم شنوایی

عوامل مختلفی وجود دارد که می توانند باعث کم شنوایی شوند که مهم ترین آنها شامل : افزایش سن، قرار گرفتن در معرض سر و صدا، عفونت گوش، ضربه به سر، مصرف برخی مواد شیمیایی و داروها مثل آسپرین، بعضی از آنتی بیوتیک ها و برخی از داروهای سرطان، گوش دادن به موسیقی با صدای بلند و ژنتیک.

وقتی در خودتان یا عزیزانتان این نشانه ها را دیدید دو راه پیش روی شماست: راه اول مراجعه به پزشک، و راه دوم بی تفاوت بودن!

در صورت مراجعه به پزشک برای بررسی سیستم شنوایی به مراکز ارزیابی شنوایی ارجاع داده می شوید تا آزمون های لازم را انجام دهید. اگر از نظر ادیولوژیست و پزشکتان آسیب و مشکل خاصی دیده نشد بهترین کار ارزیابی سالانه شنواییتان است. اما اگر دچار کم شنوایی شده باشید با توجه به نوع و میزان آسیب، روش های توانبخشی و درمانی مناسب برای شما درنظر گرفته می شود.

نشانه های کم شنوایی
نشانه های کم شنوایی

حالا اگر راه دوم را انتخاب کنید و بی تفاوت باشید چه اتفاقی می افتد؟!

فرض کنید دو نفر از هر نظر، شرایط و افت شنوایی مشابهی دارند. نفر اول همین امروز، و نفر دوم 5 سال بعد برای درمان آسیب شنوایی اقدام می کند. از آنجاییکه توانمندی و عملکرد مغز با گذشت زمان کاهش پیدا می کند، در صورتیکه دیر اقدام کنید زمان طلایی برای جبران نقص شنوایی را از مغزتان می گیرید و در نتیجه میزان رضایتمندی شما از اقدامات توانبخشی مثل سمعک به نسبت کاهش پیدا می کند.

بنابراین برای حفظ سلامت سیستم شنوایی، که یکی از مهم ترین راه های ارتباطی شما با دنیای اطرافتان است بی تفاوت نباشید.

دیدگاه خود را بنویسید