مرکز جامع ارزیابی شنوایی، وزوز و تعادل البرز

هدفون و کاهش شنوایی

گوش انسان برای تشخیص صداهایی با سطح شدت بسیار پایین توسعه یافته است که یک ابزار طبیعی برای بقا است. در دنیای طبیعی، به ندرت با صداهای بسیار بلند مواجه خواهیم شد. این بدان معناست که گوش انسان برای مدیریت صدای بلند تکامل نیافته است، بلکه برای دریافت صداهای ملایم ساخته شده است. بنابراین، وقتی صدای بلند مصنوعی را از طریق هدفون یا هندزفری می شنویم، می توانیم به گوش خود آسیب برسانیم.

سازمان جهانی بهداشت (WHO) اخیراً اخبار نگران کننده ای را به اشتراک گذاشته است. تصور می شود که 1.1 میلیارد جوان به دلیل قرار گرفتن در معرض صدای بلند در معرض خطر کم شنوایی هستند. سازمان جهانی بهداشت این کاهش شنوایی ناشی از سر و صدا را به دلایل زیر تعریف می کند:

  • قرار گرفتن مداوم در معرض نویز نسبتاً بلند (85 دسی بل به مدت هشت ساعت)
  • قرار گرفتن کوتاه مدت در معرض نویزهای بسیار بلند ( 15 دقیقه گوش دادن به صدای بالاتر از 100 دسی بل)

هدفون و کاهش شنوایی

چگونه سر و صدا باعث کاهش شنوایی می شود؟

گوش از سه قسمت تشکیل شده است که برای پردازش صداها با هم کار می کنند: گوش خارجی، گوش میانی و گوش داخلی. بخشی از گوش داخلی به نام حلزون، حاوی سلول های مویی ریز است. این سلول های مویی به ارسال پیام های صوتی به مغز کمک می کنند. صدای بلند می تواند به سلول های مویی آسیب برساند ، درنتیجه حلزون نمی تواند پیام های صوتی را به مغز منتقل کند.

بر خلاف آسیب به سایر قسمت های بدن، آسیب گوش داخلی هرگز بهبود نمی یابد. با گذشت زمان، هرچه سلول های مویی بیشتری آسیب ببینند، شنوایی شما بدتر و بدتر می شود. وجود منبع صدا در مجرای گوش می‌تواند حجم صدا را 6 تا 9 دسی‌بل افزایش دهد ، یعنی به اندازه‌ای که مشکلات جدی ایجاد کند. موسیقی بلند از طریق هدفون می تواند به گوش داخلی آسیب برساند و باعث کاهش شنوایی شود. در گوشی های آیفون حداکثر صدا در هنگام استفاده از هدفون برابر با 102 دسی بل است. این بدان معناست که آسیب شنوایی ممکن است پس از گوش دادن به چند آهنگ در این محدوده رخ دهد. مطالعات نشان داد که افزایش محبوبیت هدفون به طور قابل توجهی کم شنوایی در افراد زیر 20 سال را افزایش داده است. بدون شک استفاده نادرست از فناوری هدفون یا هندزفری باعث می شود مشکلات شنوایی مادام العمر برای افراد به وجود بیاید. همچنین به خاطر داشته باشید که گوش دادن به موسیقی با صدای بلند می تواند شما را از آنچه در اطرافتان می گذرد بی خبر کند، که این موضوع بسیار خطرناک است و مشکل آفرین است.

راه درست استفاده از هدفون چیست؟

کاهش شنوایی ناشی از سر و صدا به دلیل هدفون، در صورتی که از آن‌ها خیلی طولانی یا با صدای بلند استفاده نکنید، 100% قابل پیشگیری است. یک راه برای اینکه بفهمید صدای هدفون شما در محدوده امنی است یا نه، از افرادی که در نزدیکی شما نشسته‌اند بپرسید آیا می‌توانند موسیقی شما را بشنوند؟! اگر بتوانند، نشانه آن است که شنوایی شما آسیب خواهد دید. صدا را کم کنید تا دیگران نتوانند آن را بشنوند.

راه درست استفاده از هدفون چیست

نحوه درمان کم شنوایی ناشی از استفاده از هدفون:

بهترین روش درمان کم شنوایی پیشگیری است. کم شنوایی ناشی از استفاده هدفون یک بیماری کاملاً قابل پیشگیری است.

برای کم شنوایی شدید بهترین راه درمان سمعک است. سمعک ها بسته به نوعی که تهیه می کنید عملکرد متفاوتی دارند، که این تصمیمی است که با شنوایی شناس می گیرید. با این حال، همه آنها یک کار را انجام می دهند ، آن چیزی که از توانایی طبیعی شما برای شنیدن باقی مانده است را افزایش می دهند. بسیاری از افرادی که در اثر استفاده از هدفون دچار کم شنوایی می شوند، می توانند از طریق سمعک به سطوح طبیعی شنوایی دست یابند.

 

چگونه از کاهش شنوایی هنگام گوش دادن به موسیقی از طریق هدفون جلوگیری کنیم؟

1.صدا را کم کنید

واقعا به همین سادگی است. با صدای کمتر، همچنان می‌توانید به وضوح موسیقی خود را بشنوید، و با استفاده کردن از هدفون‌های باکیفیت بالا، می‌توانید از هر صدایی لذت ببرید. کنترل کردن صدا ساده ترین راه برای جلوگیری از هر گونه مشکل در کاهش شنوایی مرتبط با هدفون است.

 

2.تنظیم کنترل روی گوشی ها

اکثر تلفن‌ها تنظیماتی دارند که به شما امکان می‌دهد حداکثر میزان صدا را تنظیم کنید تا تصادفاً از حد مطمئن تجاوز نکنید. این یک راه عالی برای والدین برای مدیریت نحوه گوش دادن فرزندشان به موسیقی است.

ضرر هدفون برای گوش

3.در محیط های پر سر و صدا، صدا را زیاد نکنید

موسیقی بلندتر هم به کاهش نویز زمینه کمک می کند و هم شنیدن آن را آسان تر می کند. اما افزایش صدا سطح دسی‌بلی را که گوش‌های شما تجربه می‌کند افزایش می‌دهد و خطر آسیب شنوایی را به دنبال دارد. برای کاهش نویز پس زمینه، به جای افزایش صدا، سعی کنید از هدفون های حذف نویز استفاده کنید.

4.محدود کردن قرار گرفتن در معرض نویز

اگر عاشق گوش دادن به موسیقی با صدای بلند هستید، مطمئن شوید که این کار را زیاد انجام ندهید. مدت زمان گوش کردن به صدای بلند قبل از اینکه خطرناک شود، حدود ده دقیقه است. برای خود محدودیت زمانی تعیین کنید و به آن پایبند باشید. توصیه می شود قبل از محدودیت زمانی برای محافظت از شنوایی خود توقف کنید. اگر واقعاً مجبور هستید آهنگی را با صدای کامل پخش کنید، مطمئن شوید که فقط یک آهنگ است و به گوش خود فرصت دهید تا پس از آن استراحت کند .

5.از هدفون های روی گوش استفاده کنید

هدفون های روی گوش، در مقایسه با هدفون های داخل گوشی ، برای گوش ملایم تر هستند، زیرا صدای مستقیم کمتری به پرده گوش اعمال می شود. هنوز هم می توانید به راحتی با موسیقی بلندی که از طریق هدفون های روی گوشی پخش می شود به شنوایی خود آسیب وارد کنید، بنابراین فریب نخورید. اما به طور کلی، آنها ایمن تر هستند زیرا پخش یکنواخت تر دارند و صدا را یکپارچه تر ارائه می دهند.

6.قانون 60/60 را دنبال کنید

  • به موسیقی گوش دهید یا یک فیلم یا بازی ویدیویی را با حداکثر 60 درصد صدا پخش کنید.
  • مدت زمانی را که با هدفون در گوش خود می گذرانید به 60 دقیقه محدود کنید.

محدوده ولوم متوسط ​​برای مدت زمان محدود با وقفه های پس از آن، احتمال آسیب را به شدت کاهش می دهد و اگر چنین اتفاقی افتاده باشد، بدن شما زمان دارد تا خود را درمان کند. اگر نگران قرار گرفتن در معرض سر و صدا هستید، این قانون فوق العاده ای است که باید رعایت کنید و به دیگران آموزش دهید.

 

بسیاری از ما عاشق موسیقی هستیم. بنابراین از شنوایی خود محافظت کنید تا بتوانید به قدردانی از موسیقی ادامه دهید.

دیدگاه خود را بنویسید