تعداد کمی از افراد هستند که معتقدند یک نرم افزار میتواند جای درمانگری آموزش دیده که چالشها و اهداف بیمار را درک میکند را بگیرد. با این حال، اپلیکیشنها ابزارهای فوقالعادهای برای پیشبرد درمان هستند، آنها عاداتی را در انسان ایجاد میکنند که موجب افزایش آگاهی در مورد خلق و خو و نحوه صحیح تنفس میشود و تاثیر منفی وزوز گوش بر خواب، تمرکز و اضطراب را کاهش میدهند. فهرست زیر نشان دهنده برگزیدهای از نرم افزارهای مورد استفاده برای حفاظت از سلامت روان و تسکین وزوز گوش است. برخی رایگان هستند و برخی دیگر هزینههایی دارند که بر اساس نوع اشتراک متفاوت است. به طور معمول، یک دوره آزمایشی به شما امکان میدهد که برنامه را آزمایش کنید تا ببینید آیا نیازها و انتظارات شما را برآورده میکند یا خیر.
Moodkit
اپلیکیشن MoodKit از روش درمانی شناختی رفتاری (CBT) استفاده میکند و بیش از 200 فعالیت برای بهبود خلق و خو را در اختیار کاربران قرار میدهد. دو روانشناس بالینی این نرم افزار را ایجاد کردهاند تا به شما کمک کند یاد بگیرید که چگونه تفکر خود را تغییر دهید، خودآگاهی را در خود افزایش دهید و نگرشهای سالم را در خود پرورش دهید. ویژگی که امکان یادداشت برداری را به کاربر میدهد، شما را قادر میسازد تا با تأمل بر روز خود، نوشتن افکار آزاردهنده و نحوه غلبه بر آنها، مراقبت از خود را تمرین کنید.
خودیاری برای مدیریت اضطراب (SAM)
اپلیکیشن Self-Help for Anxiety Management (خودیاری برای مدیریت اضطراب) ممکن است برای کسانی که به کمک به خود علاقهمند هستند اما علاقهای به مدیتیشن ندارند جذاب باشد. در این برنامه کاربران جعبه ابزار 24 ساعته خود برای مقابله با اضطراب را میسازند که در طول زمان امکان ردیابی افکار و رفتار مضطرب را به شما میدهد. این اپلیکیشن 25 تکنیک مختلف خودیاری را به شما آموزش میدهد. همچنین میتوانید از قابلیت SAM’s Social Cloud برای برقراری ارتباط محرمانه با سایر کاربران برای پشتیبانی از همتایان خود در یک جامعه آنلاین استفاده کنید.
خاطرات ثبت افکار CBT
اپلیکیشن CBT Thought Record Diary (دفتر خاطرات ثبت افکار) برای مستندسازی احساسات منفی، تجزیه و تحلیل نقایص در تفکر و ارزیابی افکار به نحوی خنثی تر است. میتوان از آن برای تغییر تدریجی رویکرد شما نسبت به وزوز گوش و اضطراب استفاده کرد و الگوهای فکریتان در مورد موقعیتهای آینده را تغییر داد.
iMoodJournal
اپلیکیشن iMoodJournal (دفتر یادداشت خلق و خو) میتواند برای ثبت همه چیز از خلق و خو و علائم گرفته تا خواب و داروها مورد استفاده قرار گیرد. این ویژگی آن را به یک دفتر خاطرات شخصی و یک ردیاب خلق و خو تبدیل میکند. با ردیابی عوامل مختلف، کاربران میتوانند احساسات روزانه خود را از طریق نمودارهای خلاصه که نشان میدهد سطح استرس در کجا افزایش و کجا کاهش مییابد، تجزیه و تحلیل کنند.
Breathe2Relax
مرکز ملی سلامت از راه دور و فناوری اپلیکیشن Breathe2Relax را ایجاد کرد تا به کاربران کمک کند نحوه درست نفس کشیدن را یاد بگیرند و به خود یادآوری کنند که آرامش داشته باشند. ابزار مدیریت استرس، مهارتی به نام تنفس از طریق دیافراگم را به کاربران آموزش میدهد که میتواند به کاهش واکنش بدن به استرس یا گریز بدن از آن کمک کند.
Headspace
هدف برنامه Headspace این است که به کاربران کمک کند با چند دقیقه استفاده از این برنامه در روز مهارتهای تمرکز و مدیتیشن را در خود پرورش دهند. صدها روش مدیتیشن در مورد همه چیز از استرس و اضطراب گرفته تا خواب و تمرکز در این اپلیکیشن موجود است. این اپلیکیشن همچنین دارای یک گزینه یادآوری روزانه برای تشویق به تمرین است که میتواند هنگام شروع کار مفید باشد.
Calm
اپل در سال 2017 اپلیکیشن Calm را به عنوان اپلیکیشن سالِ آیفون معرفی کرد. این نرم افزار توسط شنوایی شناسان آموزش دیده در زمینه وزوز گوش و درمانگران، به خاطر استفادهای که برای بیماران با مشکلاتی مانند استرس، اضطراب و بیخوابی دارد به خوبی مورد توجه قرار گرفته است. این برنامه مدیتیشنهای هدایت شده، داستانهایی برای خواب، برنامههای تنفسی و موسیقیهای آرامش بخش ارائه میدهد که آن را برای انواع مختلف نگرانیها و شرایط متفاوت مفید میسازد.
انجمن وزوز آمریکا محصولات یا روشهای درمانی خاصی را تایید نمیکند. این لیست فقط برای هدف اطلاع رسانی در نظر گرفته شده است.
برنامه های رایگان صدا و خواب
با وجود تعداد بیشمار اپلیکیشن ها و نبود راهنماییهای کافی، تشخیص اینکه کدام یک از برنامههای صدا و خواب ممکن است به وزوز گوش یا داشتن خواب خوب شبانه کمک کند، کار دشواری است. در زیر، فهرستی از برترین برنامهها که شنوایی شناسان آن را گردآوری کرده اند، آورده شده است.
برنامه های صدا درمانی
برنامه های خواب و آرامش
اپلیکیشنهای مدیتیشن برای بهبود آرامش و خواب
تحقیقات در مورد فواید مدیتیشن و افزایش آگاهی برای رها شدن از استرس و احساسات منفی مرتبط با وزوز گوش آزاردهنده، نتایج دلگرم کننده ای را نشان میدهند. تحقیقات نشان میدهد که اپلیکیشنها ابزاری موثر برای تمرین مدیتیشن هستند که اگر به طور منظم استفاده شوند به افزایش احساس خوشبختی کمک میکنند. و این به این معناست که” بهترین” اپلیکیشن همان است که شما دوست دارید. این اپلیکیشنها از نظر گزینههایی که به کاربر ارائه میدهند متفاوت هستند و میتوانند به راحتی در زندگی شما ادغام شوند.
مواردی که باید در نظر گرفت:
- دوره آزمایشی رایگان: اکثر برنامههای پولی یک دوره آزمایشی برای کشف ویژگیهای اساسی برنامه ارائه میدهند.
- طراحی و صدا: جذابیت بصری و اینکه آیا شما از صدای گویندگان نرم افزار لذت میبرید یا نه را در نظر بگیرید.
- ویژگی های اضافی: برخی از برنامههای مدیتیشن برای کاهش اضطراب و بهبود خواب طراحی شدهاند، در حالی که برنامههای دیگر با ابزارهای اضافی مانند خواب و موسیقی همراه هستند که میتوانند برای برطرف کردن مشکل وزوز گوش مفید باشند.