مرکز جامع ارزیابی شنوایی، وزوز و تعادل البرز

رابطه میان کاهش شنوایی و زوال عقل

این امر یک واقعیت شناخته شده است که هر چه سن مان بیش تر می شود و به سمت پیری می رویم، به سمت کاهش یافتن برخی از قابلیت های حسی شناختی خود پیش می رویم. این مشکلات و کاهش توانایی ها شاید برای برخی خفیف باشد اما برای برخی نیز مشکلات جدی تری را به دنبال خواهد داشت. اگر چه به عنوان بخشی از فرایند پیر شدن مواردی به طورطبيعي ایجاد می شوند، مانند فراموش کردن جزئیات، طولانی تر شدن مدت زمانی که برای یادگیری مطالب جدید مورد نیاز می باشد و یا مشکلاتی در رابطه با تمرکز کردن ( ممکن است نتوان از وقوع این موارد جلوگیری کرد)، اما مطالعات جدید صورت گرفته در این زمینه این نوید را به ما می دهد که شاید بتوان روند وقوع این مسائل را کند تر کرد و خبر بهتر در این باره این است که با شناخت و درک ارتباط میان کم شنوایی و حفظ سلامت قابلیت های مغزی، می تواند به ما در شروع بهتر کار و پیشرفت به سمت سلامت بیش تر کمک کند.

 

رابطه میان کاهش شنوایی و زوال عقل

 

رابطه ی بین کم شنوایی و کاهش حس شناختی

مطالعات صورت گرفته نشان می دهد که افراد مسن مبتلا به کم شنوایی به احتمال بسیار زیاد به درجاتی از زوال عقل و بیماری آلزایمر مبتلا هستند و کم شنوایی می تواند به سرعت یافتن روند کاهش حس شناختی کمک کند . اما چرا این موضوع وجود دارد؟

محققان در این خصوص چندین نظریه دارند:
1) یکی از مواردی که وجود دارد این است که در صورت کم شنوایی ، مغز مجبور می شود برای شنیدن بهتر و بیش تر صداها و گفتار بیش از حد کار کند و تحت فشار باشد. همین امر به مرور کارکرد مغز را تحت تاثیر قرار داده و منجر به کاهش کارایی مفید مغز می گردد.
2) دومین مورد به ساختار مغزی بر می گردد. سلول های مغزی در صورت عدم دریافت محرک ها کوچک می شوند. از این رو در بخش هایی از مغز که مسئول دریافت و پردازش صدا ها می باشند، سلول ها در اثر عدم دریافت کامل و مناسب صدا ها و عدم تحریک کوچک و ضعیف می شوند.
3) سومین نظریه به انزوای اجتماعی برمیگردد. زمانی که فردی مشکل شنیداری داشته باشد و در برقراری مکالمه با افراد دچار مشکل باشد، ممکن است که ترجیح دهد در خانه بماند. به هر حال، به هر میزانی که یک فرد از لحاظ اجتماعی بیش تر منزوی شود، مغز او نیز محرک های کم تری را دریافت می کند.

 

مراقبت از شنوایی در واقع مراقبت از وضعیت سلامتی است

زوال عقل و کاهش حس شناختی تنها مواردی نیستند که با کاهش شنوایی ارتباط دارند. تحقیقات موارد دیگری را نیز نشان می دهد که شامل موارد زیر هستند:

  • بیماری های قلبی عروقی
  • دیابت
  • افسردگی و اضطراب
  • بیماری های مزمن کلیوی

کارشناسان می گویند که یکی از مهم ترین مواردی که ما می توانیم برای حفظ سلامت مغز و جسم خود انجام دهیم، به همان نسبت که سن مان بالاتر می رود و پیر تر می شویم، این است که از لحاظ ذهنی فعال مانده و ذهن مان محرک های کافی را دریافت کنند. حفظ زندگی اجتماعی فعال با دوستان، خانواده و همکاران یکی از روش هایی است که می توان ذهن را کامل درگیر و فعال نگاه دارد و ما می توانیم از طریق تقویت شنوایی و حفظ سلامت شنیداری مانند تهیه ی سمعک برای افراد کم شنوا به تحقق این فرایند کمک کنیم.

به کمک استفاده از سمعک به حفظ و مراقبت از مغز خود کمک کنید

تحقیقات و مطالعات صورت گرفته نشان می دهد که استفاده ی مناسب از ابزار کمک کننده ی شنوایی مانند انواع سمعک، می تواند به کاهش احتمال ابتلا به زوال عقلی شما کمک کند. یک مطالعه برروی گروه داوطلب ( نزدیک به 4000 نفر ) در یک دوره ی بیست و پنج ساله، ارتباط بین کم شنوایی و کاهش حس شناختی را مورد بررسی قرار داده است. نتایجی که از انجام این تحقیقات به دست آمد بسیار جالب بود – افراد کم شنوایی که از سمعک استفاده نکرده بودند ریسک بالاتری برای ابتلا به زوال عقل و افسردگی داشتند و افراد کم شنوایی که از سمعک استفاده کرده بودند میزان کاهش حس شناختی مشابهی با گروه هایی که مشکل شنوایی نداشتند را نشان دادند.
محققان نتیجه گرفتند که نکته ی اصلی و تاثیر گذار صرفا در توانایی بهتر شنیدن نیست، بلکه موضوع این است که این بهتر شنیدن به آن ها کمک می کند تا در تعاملات و فرایند های روزمره ی زندگی فعال باقی بمانند و حضور داشته باشند. با بازگرداندن توانایی برقراری ارتباط بهتر، سمعک ها می توانند به بهبود تعاملات اجتماعی، بهبود خلق و خو و … کمک کنند و به فرد فرصتی را دهد که بتواند در فعالیت های تحریک کننده ی مغز مشارکت داشته باشد و ا زاین رو سرعت کاهش حس شناختی افراد را کاهش دهد.

رابطه بین کاهش شنوایی و آلزایمر

 

دیدگاه خود را بنویسید

error: Content is protected !!